Bizi Takip Edin

Güncel

Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli 

Yayınlandı

Tarih

Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana nisanda açılacak. Zigana Tüneli’nde asfaltlama çalışması biterken, bağlantı yolları tamamlandı, elektro mekanik çalışmalarında sona gelindi.

Türkiye’nin gurur projeleri arasında gösterilen hizmete girdiğinde dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli önümüzdeki nisan ayında yapılması planlanan açılış için gün sayıyor. Yeni Zigana Tüneli’nde asfaltlama çalışması biterken, bağlantı yolları tamamlandı, elektro mekanik ve tünel içindeki işaretleme çalışmalarında ise sona gelindi. Ayrıca Yeni Zigana Tünel güzergahında dengeli konsol metoduyla yapılan özel bir köprü, kavşaklar, köprüler ve irili ufaklı tünellerin yapımı da büyük ölçüde tamamlandı.

17 Mart 2017 tarihinde temeli atılan ve inşaatı o gün bugündür gece-gündüz devam eden Zigana Tüneli’nin inşaatında çift tüpte de ışık görünerek kazı işlemi ve beton kaplama çalışmaları Ocak 2022 tarihinde tamamlanırken, hizmete girdiğinde 14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın 3., Avrupa’nın ise en uzun çift tüp karayolu tüneli olacak.

30 DAKİKA KISALACAK

Bağlantı yolları ile birlikte 15.1 km’ye ulaşacak yolun ulaşıma açılmasıyla Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azalırken, mevcut yol 8 kilometre kısaltılmış olacak. Zamandan 40 milyon TL, akaryakıttan 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilecek. Tünel ile karbon salımı da 18 bin ton daha az gerçekleşecek. Zigana Tüneli projesi, Trabzon-Aşkale Yolu’nun 44. km’sindeki Maçka/Başarköy mevkiinde başlayıp, 67. km’de yer alan Köstere-Gümüşhane Yolu’na köprülü kavşak ile bağlanıyor. 12 metre genişliğindeki mevcut devlet yolu ikişer şeritli bölünmüş yol hâline gelecek. Projenin hizmete açılmasıyla, Zigana’nın zirvesinde 2 bin 10 metre olan ve 1. tünelde bin 825 metreye indirilen kot, 600 metre daha aşağı çekilerek bin 212 metreye inecek.

KESKİN VİRAJLAR ORTADAN KALKIYOR
Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan Zigana Tüneli hizmete girmesiyle Gümüşhane, Trabzon Limanı’na daha da yaklaşacak ve yolun geometrik standardı daha da yükselmiş olacak. 100 kilometre olan güzergah 10 kilometre kısaltarak 90 kilometreye düşürülmüş olacak. Özellikle kış aylarında yağışın ve karın yoğun olduğu geçitte keskin virajlar ve rampalar da bu projeyle ortadan kalkmış olacak. Zigana Tüneli ile birlikte sürücülere konforlu, güvenli ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Tünelde ayrıca 6 adet havalandırma şaft yapısı yer alacak.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

TOGG TIRI DEVRİLDİ.!

Yayınlandı

Tarih

Editör

Bursadaki fabrikadan yüklediği TOGG Marka araçlarla yola çıkan TIR,yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan tır yol kenarına savruldu. Şans eseri devrilmeyen araçlar trafik ekiplerinin desteğiyle kurtarıldı.
Kestel Ümitalan Rampası mevkiinde TOGG yüklü tır seyir halindeyken yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarında mahsur kalırken, tır sürücüsü 112 Ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edilirken, araçlar ise çekici yardımı ile kurtarıldı. Şans eseri devrilmeyen tırdaki araçlar ise hasar görmeden tekrar yola koyuldu.

Okumaya Devam Et

Güncel

DİYARBAKIRSPOR BAHÇELİYİ ZİYARET ETTİ!

Yayınlandı

Tarih

Editör

Diyarbakırspor'dan Bahçeli Açılımı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ile Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol’u kabul etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakırspor Başkanı ve MHP İl Başkanı’yla görüştü.

MHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kabul, MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Ziyarette Diyarbakırspor Başkanı, Bahçeli’ye isminin yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye etti.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) DİYARBAKIR İL BAŞKANI MİKTAT ASLAN VE DİYARBAKIRSPOR KULÜP BAŞKANI BEDİRHAN AKYOL, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ.

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Akyol, ziyarete dair yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“Bahçeli’ye takımımızın formasını takdim ettik. Bu jest, Diyarbakırspor’un sadece bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bu şehrin kültürel ve sosyal değerlerinin bir parçası olduğunu göstermek için önemli bir fırsat.”

Okumaya Devam Et

Güncel

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Yayınlandı

Tarih

Editör

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki teröristlere yönelik operasyonlar etkin ve kararlı şekilde devam ediyor.Bu kapsamda Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar