Bizi Takip Edin

Siyaset

Eski CHP’li vekil Kılıçdaroğlu’na ateş püskürdü…

Yayınlandı

Tarih

Eski CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, yedili koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçimde uğradığı hezimetten sonra sert bir dille eleştirdi. Sapan, “Boşa geçmiş kayıp bir zaman dilimidir. O nedenle hiç vakit kaybetmeden, Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmelidir.” diyerek Kııçdaroğlu’nu istifaya çağırdı.

CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, 28 Mayıs ve 1 hafta sonrası gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni değerlendirdi. Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu savunan Sapan, CHP liderini sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Sapan, “Sokaktaki insanı anlamadan Türkiye’nin demografik yapısını anlamadan, siyaset sosyolojisini okumadan, insanların ihtiyaçlarını gözetmeden çalakalem söylemlerle, zaten olmayan itibarınızı kazanamazsınız, kazanamadınız. Yani bu açıdan baktığınızda Kemal Kılıçdaroğlu bana göre CHP’nin utancıdır” dedi. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini de ifade eden Sapan, “Liderlik gömleği Kemal Kılıçdaroğlu’na göre değil. Onun kafasının arkasında CHP, Atatürk falan yok. Tayyip Erdoğan’dan fazla Atatürkçü mü var? Bakıyorsunuz uçakların arkasında Atatürk ve Türk bayrağı uçuyor. Balkon konuşması yapıyor, bir tarafında Atatürk bir yanda kendi posteri var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nu başarısız olarak gördüğünü belirten Yıldıray Sapan, geçmişte Türkiye’nin kurucu unsurunun savaş verdiği 7 düveli, bu seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına aldığını ileri sürdü. Sapan, “Hatta bunların yanında terör örgütlü gruplar da vardı. Fakat buna rağmen hiçbir şekilde başarılı sayılamaz. Denenmeyen hiçbir şey kalmadı. Yani seçim alma bahanesiyle ilkelerden vazgeçilmek, ideolojiyi bir kenara bırakmak, Mustafa Kemal’i ötelemek, bertaraf etmek de dahil, denenmeyen hiçbir şey kalmadı ama seçim alınamadı ve başarısız olundu. O halde istifa etmelidir. Çünkü başarısızlık kavramları varsa istifa da vardır işin ucunda. Başarılıysanız devam ederseniz. Başarısızsanız etmezsiniz. İstifa etmesi gereken sadece Kılıçdaroğlu değildir. O dönemde parti meclisi üyeliği yapmış, hala yapan MYK ve seçimi yönlendiren, yöneten kim varsa, hepsi istifa etmelidir. Öyle Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp kendine iki kurban seçerek bu işi öteleyemez, sürdüremez, genel başkanlığa devam edemez. Mutlaka istifa etmelidir. Bunun başka bir yolu yoktur. Partinin dışına attığı Atatürkçülere yol açmalıdır” dedi.

“SİYASET BİR İDEOLOJİ PAZARLAMASIDIR”

Siyasetin bir anlamda pazarlama olduğunu vurgulayan Sapan, “Nasıl dışarıda ticari maksatlı bir ürünü pazarlarsanız siyasette de ideolojinizi pazarlarsınız. Metodolojinizi, fikrinizi pazarlarsınız. Ama bunu yaparken geçmişinizi bir kenara bırakarak ideolojik fikirlerinizi, ilçelerinizi bir kenara bırakarak bir işportacı zihniyetiyle yapamazsınız. Zaten yapamadınız. Yani sokakta düşünce üreterek, sokakta çalakalem akla gelen söylemlerle seçim yönetilemez, alınamaz da” diye konuştu.

“UTANÇ İÇİNDEYİM”

“Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimi alamazdı” diyerek sözlerini sürdüren Sapan, “Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu giydiği gömlek itibariyle alamazdı. Türkiye’nin ayarlarıyla, kılcal damarlarıyla oynuyorsunuz. Geçmişte biz bunları başkalarına söylerdik. Ne acıdır ki şimdi biz CHP diyemeyeceğim yeni CHP’nin genel başkanına söylüyoruz ve utanç içindeyim. Türkiye’nin çıkarlarını dış odaklara karşı iç düşmanlara karşı Türkiye’nin çıkarlarını korumak Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkesidir. Siz bunlara karşı hareket eden kurumlarla, kuruluşlarla birlikte hareket ediyorsunuz. Onlarla seçim almayı düşündünüz. O işe angaje oldunuz. Terör odaklarıyla, FETÖ ile iş birliği yaptınız. HDP’nin PKK uzantısıyla iş birliği yaptınız ama alamadınız. Bunun sebebi Türk milleti’in bu işi anlaması. Türk milletini kandıramazsınız. Yani kanarmış gibi yapar ama kandıramazsınız. Durumu, ‘Ne vereyim ağabeyime?’ durumuna getirdiniz, hepsini yaptınız ama bu milletin gönlünü kazanamadınız. Temel nedeni budur. Bir de bir program dahilinde yürümedi yeni CHP. Yani tamamıyla bir siyasi işportacı zihniyetiyle sokakta üretilmiş laflarla şunu da yapacağız, bunu da yapacağız, emeklilere şu kadar işte bayram ikramiyesi gibi. Olacak iş değil. Yani siyaset itibar işidir. Yani böyle sokak söylemleriyle, sokaktaki insanı anlamadan Türkiye’nin demografik yapısını anlamadan, siyaset sosyolojisini okumadan, insanların ihtiyaçlarını gözetmeden çalakalem söylemlerle, zaten olmayan itibarınızı kazanamazsınız, kazanamadınız. Yani bu açıdan baktığınızda Kemal Kılıçdaroğlu bana göre CHP’nin utancıdır. Yani on iki seçimdir kaybediyor ve dışarıda ağlayan bir seçmen grubu var. Kendi örgütümüz var. Bunun yanında vatandaşlar var, sizi umut olarak görmüş, ne olursa olsun oy vermiş, ağlayan vatandaşlar var. Şimdi bedelini ödemelisiniz” ifadelerini kullandı.

“TAM BİR DİKTATÖR YÖNETİMİ VAR”

Sapan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık dönemini fetret devrine benzeterek, “Boşa geçmiş kayıp bir zaman dilimidir. O nedenle hiç vakit kaybetmeden, Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde o kadar değerli insanlar var ki; ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte getirilen bir açıklama yasağı, kendini ifade etme yasağı var. Bu mecliste de böyle, dışarıda da böyle. Hemen ‘Kimse bu konuda açıklama yapmasın’ diye bir genelde yayınlarlar. Bu toplumda temayüz etmiş kişileri frenleyen bir tavır. Bu nedenle onlar ortaya çıkmıyor. CHP, insan ve lider anlamında mücevher dolu. Tam bir diktatör yönetimi var” ifadelerine yer verdi.

“TAYYİP ERDOĞAN’DAN FAZLA ATATÜRKÇÜ MÜ VAR?”

Kılıçdaroğlu’nu eleştirilerine devam eden Sapan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Liderlik gömleği Kemal Kılıçdaroğlu’na göre değil. Zaten başka şeylere angaje olmuş bir kafa yapısı var. Bizim gerçek CHP ile fikren uyuşmayan bir tavır. Onun kafasının arkasında CHP, Atatürk falan yok. Zaten buradan da başarı çıkmaz. Bütün argümanları kaptırmışsınız. Tayyip Erdoğan’dan fazla Atatürkçü mü var? Bakıyorsunuz uçakların arkasında Atatürk ve Türk bayrağı uçuyor. Balkon konuşması yapıyor, bir tarafında Atatürk bir yanda kendi posteri. Siz? Anıtkabir’e bile seçime 3-5 gün kala gittiniz. Kim rahatsız oluyor Atatürk’ten? Sizin oy beklentiniz olan bir grup mu? Olmasın öyle bir iktidar, biz öyle bir iktidar istemiyoruz. 7 düvel içten ve dıştan düşmanla iktidar olma, Tayyip Erdoğan nefreti örgütleyerek iktidar olmak size bir şey kazandırmaz. Öyle söylemler geliştireceksiniz ki; altı dolu olacak ve mantığa bürünebilecek, halk da inanacak. Kılıçdaroğlu meselesi itibar meselesidir. Son anda milliyetçilik gömleği giydi. Oysa durum değişmemişti, başından beri aynı durum vardı. Tavır değiştirmek için durumun değişmesi lazım. Ama durum değişmeden tavır değiştirdiniz. Peki halk inanır mı size? Asla inanmaz, inanmadı da. Buradan AK Parti övgüsü yaptığım düşünülmesin, ben CHP’liyim ama ortada bir gerçek var. İnsanlar ‘Tayyip Erdoğan’a kurban olayım’, ‘Allah ömrümden alsın, ömrüne versin’ diyor. Bu irdelenmesi gereken bir şey. Peki sizin için bunu söyleyen birisi var mı? Yok. Tam tersi kendinize nefret örgütlüyorsunuz. Tayyip Erdoğan’a örgütlemeye çalıştığınız nefret, size dönüyor. Bunu nasıl göremezsiniz?”

“CHP TABANI KILIÇDAROĞLU’NU ASLA SEÇMEZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün mezhep, ırk ve köken anlayışıyla siyaset yapmadığına dikkati çeken Sapan, 2010 yılından bu yana CHP’de mezhepçilik yerleştiğini iddia etti. Sapan, CHP tabanının Kılıçdaroğlu’nu genel başkan olarak görmediğini de ileri sürerek, “CHP’ye kayıtlı 1 milyon 350 bin kişiyi sandığa götürseniz, Kemal Kılıçdaroğlu’nu asla seçmez. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu’nda entelektüel seviyesi yüksek örgütü tatmin edecek bir belagat yok. Kılıçdaroğlu’nun söylemleri tatmin etmiyor. Dışarıdaki seyyar satıcıya sorsanız Kemal Kılıçdaroğlu gibi konuşur. Hatta o daha iyi konuşup, ideolojik, sosyolojik açılımlar yapar ve çözüm de üretir” dedi

Kılıçdaroğluna ağır sözler: İstifa et,CHP babanın çiftliği değil! – Doğu TV (dogutv.com.tr)

Bakanlık Açıkladı! Milyonlarca emekli 26 mayıs’a kadar ödeme Alacak! – Doğu TV (dogutv.com.tr)

Okumaya Devam Et
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel

DİYARBAKIRSPOR BAHÇELİYİ ZİYARET ETTİ!

Yayınlandı

Tarih

Editör

Diyarbakırspor'dan Bahçeli Açılımı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ile Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol’u kabul etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakırspor Başkanı ve MHP İl Başkanı’yla görüştü.

MHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kabul, MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Ziyarette Diyarbakırspor Başkanı, Bahçeli’ye isminin yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye etti.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) DİYARBAKIR İL BAŞKANI MİKTAT ASLAN VE DİYARBAKIRSPOR KULÜP BAŞKANI BEDİRHAN AKYOL, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ.

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Akyol, ziyarete dair yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“Bahçeli’ye takımımızın formasını takdim ettik. Bu jest, Diyarbakırspor’un sadece bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bu şehrin kültürel ve sosyal değerlerinin bir parçası olduğunu göstermek için önemli bir fırsat.”

Okumaya Devam Et

Dünya

Kadirov, Wagner’e karşı Putin’e desteğini ilan etti

Yayınlandı

Tarih

Editör

Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyetinin lideri Ramazan Kadirov, Wagner isyanına karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanında olduklarını belirterek, ‘Çeçen ordusu ve Rus muhafız birimleri, gerilim bölgelerine gönderildi. Rusya’nın birliğini ve devleti koruyacaklar. İsyan bastırılmalı ve bu sert önlemler gerektiriyorsa biz hazırız’ ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna savaşında verdiği destekle öne çıkan Çeçen lider Ramazan Kadirov, Wagner krizine dair açıklamalarda bulundu. Putin’i desteklediklerini ve her koşulda Putin’in yanında olduklarını belirten Kadirov, “Onların (Wagner’in) yaptığı Rus ordusuna karşı uyarı değil, bu devlete meydan okumadır. Halkın seçtiği yüce başkomutanımız var. Tüm durumu ayrıntısına kadar biliyor. Her bir strateji uzmanı ve üstelik iş insanından çok daha iyi biliyor. Sahadaki komutanları kendisi arıyor ve bizzat özel askeri harekatın gidişatını tam kontrol ediyor. Büyük Başkomutanımız tüm kararlarını ölçerek tüm titizlikle alıyor. Her birimiz haritanın sadece bir kısmı görürken, o tümünü birden görüyor. Vladimir Putin bugünkü halka seslenişinde çok doğru konuştu. Bu bir silahlı isyan. Bu tür eylemler hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Vladimir Putin’in her bir kelimesine tam destek veriyorum” dedi.

“ÇEÇEN KUVVETLERİ KRİZ BÖLGELERİNE GİDİYOR”

İHA’nın haberine göre, Prigojin’in çıkışını ve Moskova’ya ilerleme kararını “hainlik” olarak nitelendiren Kadirov, “Batı’daki düşmanlarımız bu durumdan nasıl yararlanıyor görüyorsunuz. Vatandaşlarımızı korkutan, istikrarsızlık oluşma riskini veren bunca sahte haber, bunca yalan ve bunca yanlış çağrılar. Bunlar, Prigojin’in hain eyleminin beklenen sonuçları” ifadelerini kullandı. Çeçen kuvvetlerinin kriz bölgelerine ilerlediğini ve Prigojin’in savaşçılarına karşı eyleme geçeceğini de duyuran Kadirov, “Çeçen ordusu ve Rus muhafız birimleri, şimdiden gerilim bölgelerine gönderildiler. Rusya’nın birliğini ve devleti koruyacaklar” şeklinde konuştu. Kadirov, “Anavatanımızın vatanseverleri olan savaşçılara sesleniyorum. Provokasyonlara teslim olmayın. Size hangi hedefler verilirse verilsin, size hangi sözler verilirse verilsin, devletimizin güvenliği ve Rus halkı, şu anda en önemli şeydir. İsyan bastırılmalı ve bu sert önlemler gerektiriyorsa biz hazırız” ifadelerini kullandı.

MEDVEDEV’DEN PUTİN’E ÇAĞRI

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de Rusya lideri Putin’e destek çağrısında bulunarak, “Bölünme, felakete giden bir yol olduğu için yapılması gereken en önemli şey Rusya Devlet Başkanı, Başkomutan Vladimir Putin’in etrafında toplanmaktır.” dedi.

Okumaya Devam Et

Siyaset

Akşener’den CHP itirafı: Hayatımın en büyük pişmanlığı

Yayınlandı

Tarih

Editör

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında 6’lı masayı resmen dağıttı. Akşener, “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum.” dedi.

Partisinin olağan kurultayında açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, CHP’ye ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Akşener, “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar