Türkiye
Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlarla buluştu
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, 6 Şubat’taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Avşar Çadır Kent’te kalan depremzedeleri ziyaret etti.
Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve beraberindekiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çadırları gezerek depremzedelerle sohbet etti.
Bir süre çadır kentte dolaşan Bayraktar, yetkililerden bilgi aldı. Ardından KADEM Kadın Destek Merkezi çadırına giden Bayraktar, depremzede kadınlarla bir araya geldi.
Bayraktar, gazetecilere, KADEM olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü depremzede kadınlarla geçirmek istediklerini söyledi.
Depremzedelerle konuştukça onlardan çok şey öğrendiklerini belirten Bayraktar, onların bütün acılarına rağmen dimdik ayakta durduklarını kaydetti.Bayraktar, depremzedelerin hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Bu anlamda onlardan alacağımız çok ders olduğunu düşünüyorum. Her ziyaretimde bunu hissetim.” dedi.Depremin ilk gününden itibaren KADEM olarak temel ihtiyaçları karışılmak amacıyla yardım paketleri ve tırları bölgeye yolladıklarını belirten Bayraktar, “Zamanla artık psikolojik, sosyal desteklerin biraz daha öne çıktığını görüyoruz. Bir haftadır Kahramanmaraş ve Adıyaman’da Kadın Destek Merkezlerini başlattık. Bugün Hatay’da da bir merkezimiz daha ekleniyor. Buralarda da hem sosyal hizmet uzmanlarımız hem psikologlarımız hem gönüllülerimiz aracılığıyla olabildiğince onların sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye çalışıyoruz. Sıcak ortam sağlamaya çalışıyoruz. Gündelik hayatlarında yaptıkları el işidir, kısır, sarma yapmaktır veya sadece sohbet edip içini dökmektir, bu gibi faaliyetleri de yapabileceği bir ortam sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ekonomi
TOGG TIRI DEVRİLDİ.!
Bursadaki fabrikadan yüklediği TOGG Marka araçlarla yola çıkan TIR,yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan tır yol kenarına savruldu. Şans eseri devrilmeyen araçlar trafik ekiplerinin desteğiyle kurtarıldı.
Kestel Ümitalan Rampası mevkiinde TOGG yüklü tır seyir halindeyken yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarında mahsur kalırken, tır sürücüsü 112 Ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edilirken, araçlar ise çekici yardımı ile kurtarıldı. Şans eseri devrilmeyen tırdaki araçlar ise hasar görmeden tekrar yola koyuldu.
Güncel
DİYARBAKIRSPOR BAHÇELİYİ ZİYARET ETTİ!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ile Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol’u kabul etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakırspor Başkanı ve MHP İl Başkanı’yla görüştü.
MHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kabul, MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.
Ziyarette Diyarbakırspor Başkanı, Bahçeli’ye isminin yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye etti.
Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Akyol, ziyarete dair yaptığı açıklamada şöyle söyledi:
“Bahçeli’ye takımımızın formasını takdim ettik. Bu jest, Diyarbakırspor’un sadece bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bu şehrin kültürel ve sosyal değerlerinin bir parçası olduğunu göstermek için önemli bir fırsat.”
Türkiye
Bakan Yerlikaya aranan 3 bin 97 kişinin yakalandığını açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının eş zamanlı operasyonları sonucu 1190’ı hükümlü 1907’si yakalama emri ile aranan toplam 3 bin 97 kişinin yakalandığını bildirdi.Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde düzenlenen aranan şahıslar uygulamasına ilişkin bilgi verdi.
Yerlikaya, paylaşımında şunları kaydetti:
“Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk bölgelerinde eş zamanlı olarak yapılan aranan şahıslar uygulamasında 8 bin 780 ekip, 30 bin 986 personelimiz görev aldı. Uygulama sonucunda; 1190’ı hükümlü 1907’si yakalama emri ile aranmakta olan toplam 3 bin 97 şahıs yakalandı. Ayrıca 7’si çocuk 16 kayıp bulundu. Operasyona katılan, ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı kahramanlarımızı tebrik ediyorum.”