Bizi Takip Edin

Türkiye

Türkiye’den ilk hac kafilesi yola çıktı

Yayınlandı

Tarih

Türkiye’den kutsal topraklara ilk yolculuk başladı. Kırıkkale’den 150 kişilik hacı adayı dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Kırıkkale’de 150 hacı adayı dualar eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi.

Kırıkkale’den kutsal topraklara gidecek hacı adayları için İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde program düzenlendi. 150 hacı adayının ve yakınlarının katıldığı programda Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Duygusal anlar yaşayan hacı adayları, yakınlarına veda ederken gözyaşlarını tutamadı. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti. Hacı adayları duanın ardından uğurlandı.

14 yıldır beklediğini belirten 63 yaşındaki Emine Akkurt, “Allah bugün nasip etti. Bizde gidiyoruz. Allah buradaki herkese nasip etsin. Dualarınız, dualarımızdır. İnşallah götüreceğiz, Peygamber Efendimize(sallallahu aleyhi vesellem) ileteceğiz” dedi.

70 yaşındaki Abdullah Kuzucu ise, “Allah güle güle gidip gelmeyi nasip etsin ve herkese nasip etsin diye cenabı Allah’tan diliyoruz. 14 sene sonra kuram çıktı” ifadesini kullandı.

71 yaşındaki Ahmet Gürkan ise 14 yıldır bu anı beklediğini söyledi.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

TOGG TIRI DEVRİLDİ.!

Yayınlandı

Tarih

Editör

Bursadaki fabrikadan yüklediği TOGG Marka araçlarla yola çıkan TIR,yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan tır yol kenarına savruldu. Şans eseri devrilmeyen araçlar trafik ekiplerinin desteğiyle kurtarıldı.
Kestel Ümitalan Rampası mevkiinde TOGG yüklü tır seyir halindeyken yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarında mahsur kalırken, tır sürücüsü 112 Ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edilirken, araçlar ise çekici yardımı ile kurtarıldı. Şans eseri devrilmeyen tırdaki araçlar ise hasar görmeden tekrar yola koyuldu.

Okumaya Devam Et

Güncel

DİYARBAKIRSPOR BAHÇELİYİ ZİYARET ETTİ!

Yayınlandı

Tarih

Editör

Diyarbakırspor'dan Bahçeli Açılımı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ile Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol’u kabul etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakırspor Başkanı ve MHP İl Başkanı’yla görüştü.

MHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kabul, MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Ziyarette Diyarbakırspor Başkanı, Bahçeli’ye isminin yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye etti.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) DİYARBAKIR İL BAŞKANI MİKTAT ASLAN VE DİYARBAKIRSPOR KULÜP BAŞKANI BEDİRHAN AKYOL, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ.

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Akyol, ziyarete dair yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“Bahçeli’ye takımımızın formasını takdim ettik. Bu jest, Diyarbakırspor’un sadece bir spor kulübü olmadığını, aynı zamanda bu şehrin kültürel ve sosyal değerlerinin bir parçası olduğunu göstermek için önemli bir fırsat.”

Okumaya Devam Et

Türkiye

Bakan Yerlikaya aranan 3 bin 97 kişinin yakalandığını açıkladı

Yayınlandı

Tarih

Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının eş zamanlı operasyonları sonucu 1190’ı hükümlü 1907’si yakalama emri ile aranan toplam 3 bin 97 kişinin yakalandığını bildirdi.Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde düzenlenen aranan şahıslar uygulamasına ilişkin bilgi verdi.

Yerlikaya, paylaşımında şunları kaydetti:

“Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk bölgelerinde eş zamanlı olarak yapılan aranan şahıslar uygulamasında 8 bin 780 ekip, 30 bin 986 personelimiz görev aldı. Uygulama sonucunda; 1190’ı hükümlü 1907’si yakalama emri ile aranmakta olan toplam 3 bin 97 şahıs yakalandı. Ayrıca 7’si çocuk 16 kayıp bulundu. Operasyona katılan, ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı kahramanlarımızı tebrik ediyorum.”

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar